Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bayern München och Bildbyrån

Magdalena Eriksson och Pernille Harder presenterade av Bayern München

Uppdaterad
Publicerad

Magdalena Eriksson avslutade sin långa karriär i Chelsea med ännu en ligatitel.

Som väntat fortsätter nu karriären för henne och Pernille Harder i tyska storklubben Bayern München.

– FC Bayern är en extraordinär klubb med en imponerande historia, säger Eriksson till klubbens hemsida.

Magdalena Eriksson bekräftade för två veckor sedan, i en tårfylld video, att hon skulle lämna Chelsea till sommaren efter sex år i den engelska storklubben.

Att flytten skulle gå till just Bayern München var väntat då medieuppgifter cirkulerat en längre tid.

Både Eriksson och hennes flickvän, danska anfallsstjärnan Pernille Harder, har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till 2026.

”Allt jag hört har varit positivt”

Enligt 29-åriga mittbacken Eriksson var en anledning till klubbvalet att hon hört mycket gott om Bayern från andra som varit där. Svenska landslagsspelare som Hanna Glas, Amanda Ilestedt och Sofia Jakobsson har tidigare representerat klubben.

– Potentialen är enorm och allt jag har hört om klubben och München har bara varit positivt. Alla mina svenska lagkamrater från landslaget trivdes här, säger hon i ett uttalande.

Klubben vann nyss tyska liga

Bayern München, som sedan ett år tillbaka coachas av norrmannen Alexander Straus, har tillsammans med Wolfsburg varit den stora giganten i tysk ligafotboll på damsidan de senaste åren. Bara för några dagar sedan vann Bayern för fjärde gången Frauen-Bundesliga.

Duon Eriksson och Harder går med andra ord från ett vinnande lag till ett annat, då de avslutade sin tid i Chelsea med att fira fjärde raka ligatiteln.

Se Eriksson och Harder presenteras i Bayern München i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.