Chelseas Millie Bright, tränare Emma Hayes och Magdalena Eriksson.

Chelsea mästare för fjärde året i rad – i Magdalena Erikssons sista match

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea är engelska mästare igen.

Och klubbens lagkapten Magdalena Eriksson lämnar Londonklubben med fem ligatitlar på sex år.

– Jag känner mig överväldigad, säger hon.

I den sista omgången avgjordes duellen mellan Chelsea och Manchester United om ligaguldet i Womens Super League. Kryss mot tabelljumbon Reading räckte för Chelsea, som avslutade med seger.

Öppningsmålet kom efter drygt en kvart, australiensiska anfallsstjärnan Sam Kerr nickade in sitt elfte mål för säsongen på Guro Reitens inlägg. Och framspelande norskan var sedan den som utökade gästernas ledning.

Readingförsvarare slarvade och 26-åringen rullade in 2–0 till Chelsea. Hennes åttonde mål den här säsongen.

Fem ligatitlar

Samtidigt gjorde Manchester United sitt för att utmana, 1–0 mot Liverpool, men Chelseas övertag var aldrig hotat. Chelsea, med Magdalena Eriksson i startelvan och Johanna Rytting Kaneryd och Zecira Musovic på bänken, kontrollerade andra halvlek där Kerr blev tvåmålsskytt i slutminuterna.

3–0-seger för Chelsea som kunde fira sin fjärde raka ligatitel, där lagkapten Eriksson fick äran att lyfta pokalen. Och det blir det sista hon gjorde i klubben som hon nu lämnar.

– Jag har försökt leva i förnekelse om att lämna innan matchen, jag ville inte tänka på det eftersom det skulle vara för mycket känslor för mig, säger Magdalena Eriksson till Sky Sports och fortsätter.

– Jag är verkligen glad över att få ta farväl efter en sådan här säsong. Så fort jag blev utbytt kom känslorna och nu känner jag mig lite överväldigad.

Eriksson kom till Chelsea 2017, under sina år i London vann hon totalt tolv titlar, där hon bland annat blev inhemsk ligamästare fem gånger.

– Jag tror att det här är min favorittel, säger Eriksson efter färska ligasegern.

MER FOTBOLL: Rasismen mot Reals stjärna Vinícius Júnior – detta hände

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rasismen mot Vinícius Júnior – detta hände Foto: Bildbyrån/TT

Barclays WSL

Reading

0 - 3

Chelsea

Select Car Leasing Stadium, Reading

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.