Poängräddaren Enner Valencia utburen på bår

Nederländerna-Ecuador var en historia mellan två glödheta spelare som gjorde varsitt mål – Cody Gakpo och Enner Valencia.

Men det hela tog ett bittert slut. Valenica fick bäras ut på bår skadad och tog sig bedrövat för ansiktet.

– Det här ser inte bra ut för Valencia, säger SVT:s expert Markus Johannesson.

Fotbolls-VM i Qatar har haft nio matcher med mållösa förstahalvlekar, varav fyra kom under torsdagen. Att det skulle bli ytterligare en sådan mellan Nederländerna och Ecuador tänkte inte en viss 23-åring tillåta.

Det dröjde nämligen inte mer än fem minuter innan Cody Gakpo bombade in 1–0 med ett vänsterskott från utanför straffområdet. PSV Eindhovens anfallare gjorde även det förlösande ledningsmålet i Nederländernas premiär.

Det såg ut att bli ytterligare ett mål i matchen strax innan halvtidsvilan när Ecuador fick en boll in i mål genom Pervis Estupinan. Den assisterande domaren vinkade av dock målet då en medspelare befunnit sig i en offsideposition och stört målvakten Andries Noppert.

Smärta redan efter premiären

Istället var det Ecuadors enda målskytt i VM Enner Valencia som dök upp på en retur i inledningen av andra halvlek och gjorde 1–1. När matchen sedan gick mot 90 minuter spelade skadade sig Ecuadors hjälte från premiären. Med hjälp av bår bars han ut skadad – och fick snabbt sitt högra knä lindat och nedkylt.

– Det är samma knä som han hade ont i efter matchen mot Qatar. Är han bort i den viktiga avgörande matchen mot Senegal kommer det vara tufft, menar Jonas Eriksson.

Efter krysset står båda lagen nu på fyra poäng, en före Senegal. Qatar är i och med resultatet ute ur VM, som första land i mästerskapet.

– Nederländerna är en besvikelse, men Enner Valencia och hans Eduador imponerar, säger Johannesson.