Vivianne Miedema har testat positivt för covid Foto: Bildbyrån

Nederländska stjärnan har testat positivt för covid

Uppdaterad
Publicerad

Nederländernas stjärnanfallare Vivianne Miedema har testat positivt för covid. Det meddelar det nederländska fotbollsförbundet på Twitter.

Efter matchen mot Sverige i lördags kom beskedet att Nederländernas Jackie Groenen testat positivt för covid-19. Nu kommer nästa tuffa smäll för Nederländerna inför den andra gruppspelsmatchen mot Portugal imorgon. Lagets anfallsstjärna Vivianne Miedema har testat positivt för covid-19 och missar nästa match i EM.

– Vivianne Miedema har tyvärr testat positivt för covid-19 och kommer därför att vara isolerad de närmaste dagarna. När hon inte längre har några symtom och testar negativt kan hon vara med i laget igen, skriver det nederländska fotbollsförbundet på Twitter.

Nederländerna har även målvakten Sari van Veenendaal, som klev av matchen mot Sverige, skadad. Det svenska laget är dock inte oroligt över att smittan ska ha kommit in i laget efter matchen

– Det är såklart tråkigt att det har blivit så här. Att det har ökat igen. För vår del, det är ingenting vi kan gå runt och fundera på. Vi försöker skydda oss så bra vi kan. Vi är inte speciellt oroliga att vi ska få in det i laget efter att vi har mött Holland, säger Caroline Seger när hon får höra om Miedemas positiva test.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.