Foto: Bildbyrån

Gary Neville: ”Till vilket pris vill vi skynda i gång fotbollen?”

Uppdaterad
Publicerad

Fifas chefsläkare sade i går att all fotboll borde vänta till september.

Nu efterlyser också förre storspelaren Gary Neville mer tålamod.

– Om det här inte var ett ekonomiskt beslut skulle det inte spelas någon fotboll på flera månader, säger han.

Under tisdagen vädjade Fifas chefsläkare Michel D'Hooghe om tålamod i coronakrisen och sade att ”världen inte är redo för tävlingsfotboll”.

Manchester United-ikonen Gary Neville är inne på samma spår och uttrycker oro i en intervju med Sky Sports.

– Till vilket pris är vi villiga att skynda i gång fotbollen? Om det här inte var ett ekonomiskt beslut skulle det inte spelas någon fotboll på flera månader, säger han till Sky.

”Stora ekonomiska förluster”

Neville vädjar till brittiska myndigheter att överväga hälsoriskerna med att återuppta fotbollen – och inte bara se till de ekonomiska drivkrafterna.

– Om folk verkligen menade allvar med att sätta hälsan först skulle vi inte diskutera fotboll just nu, säger han.

– Stora ekonomiska förluster gör att folk blir blinda inför riskerna med att återuppta fotbollen. Men vad händer när en spelare eller ledare hamnar på intensivvården? Vad kommer de att göra då?

Kan starta i juni

Planen är att de engelska klubbarna ska återgå till normal träning i början av maj. Premier League-säsongen väntas återupptas i början av juni.

Gary Neville, som numera är tv-expert, hade en lång och framgångsrik spelarkarriär i Manchester United mellan åren 1992 och 2011. Han vann bland annat två Champions League-titlar samt ligan åtta gånger. Han har också gjort 85 landskamper för England.

KLIPP: Olika tolkningar av regelverket kring max 50 personer (24 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.