Tottenham inledde precis som förra säsongen – premiärseger mot Newcastle Foto: Bildbyrån/montage.

Tottenham vann i ligapremiären

Tottenham besegrade Newcastle med 2-1 i den första omgången av Premier League.

Matchen höll ett rasande tempo och publiken på St James Park fick se Dele Alli bli matchhjälte och målskytt – precis som i förra säsongens ligapremiär.

Tottenham inledde säsongen med seger mot Newcastle med 2-1 – en vinst som precis som förra säsongens premiär kom mot Newcastle.

Och även i denna ligapremiär blev Dele Alli målskytt.

Rasande tempo

Det var publikfrieri på St James Park när Spurs var på besök. Redan efter elva spelade minuter hade bortalaget hunnit ta och tappa ledningen.

Matchminut 18 och då presenterade sig Tottenhams engelske landslagsstjärna Dele Alli. Serge Aurier visade prov på fin precision när hittade målskytten med ett fint inspel. Alli kunde ge förra årets ligatrea en 2-1-ledning med en välplacerad nick.

I inledningen av den andra halvleken var det bud på fler mål för båda lagen. 22-åringen Alli var närmast när han med en flygande nick utmanade – men Martin Dubravka i hemmamålet räddade sitt lag kvar i matchen.

Sista andningen

Hemmafansen fick se Newcastle lägga in en högre växel i jakten på en kvittering och Spursmålvakten Hugo Lloris fick det riktigt svettigt när bland annat Kenedy utmanade.

Rafa Benitez gjorde strategiska byten i ett försök att kvittera och komma tillbaka i matchen. Men det var helt enkelt inte Newcastles dag.

Tottenham tog säsongens första trepoängare efter 2-1-segern.