Foto: Bildbyrån.

Neymar-affären hotad – La Liga säger nej

Uppdaterad
Publicerad

Neymar sade i går hej då till sina lagkamrater i Barcelona. Hans nya klubb väntas bli Paris SG – men affären har nu tagit en ny vändning.

La Liga vägrar att acceptera de närmare 2,13 miljarder kronor som Barcelona kräver för den brasilianske fotbollstjärnan i utköpsklausul. Det berättade en talesman till den spanska ligan.

Neymars advokater har besökt La Liga i Madrid för att försöka lösa övergången och betala rekordsumman.

”Vi har nekat utköpsklausulen”

Tidigare under veckan har det rapporterats att La Liga inte kommer att acceptera en aktivering av Neymars utköpsklausul. Anledningen är att de tvivlar på att pengarna för övergången är i enlighet med Financial Fair Play. Nu har La Liga även genomfört det de har påstått.

”Vi kan bekräfta att spelarens advokater har varit på huvudkontoret för att betala utköpsklausulen och att vi har nekat dem. Det är all information vi kommer att ge”, skriver ligan i ett uttalande enligt BBC.

Trots att La Liga har sagt nej till övergången så tror inte PSG att det kommer att stoppa eller fördröja affären. Det säger en källa inom PSG till BBC. Den franska ligan säger i ett uttalande att man inte förstår varför La Liga inte accepterar övergången och att man stöttar PSG i den här frågan. 

Macron gratulerade till Neymar-affären

Även om övergången inte har blivit officiell än har Frankrikes president Emmanuel Macron redan hunnit gratulera Paris SG:s ordförande Nasser al-Khelaifi till värvningen av Neymar.

– Grattis! Jag förstår att det varit goda nyheter, sade Macron när de träffades vid ett välgörenhetsevenemang utanför Paris på torsdagen.

Nasser al-Khelaifi svarade med ett stort leende utan att säga något. Neymar väntas få en årslön på närmare 300 miljoner kronor i PSG, så även finansminister Gerald Darmanin har skäl att vara glad.

– Det är bättre att fotbollsspelarna betalar skatt här än någon annan stans, sade han till radiokanalen France-Inter.

Neymar

Fullständigt namn: Neymar da Silva Santos.

Född: 5 februari 1992 i Mogi das Cruzes i Sao Paulo.

Längd: 175 cm.

Position: Anfallare/mittfältare.

Seniorklubbar: Santos (2009–2013), Barcelona (2013–).

Meriter i urval: Champions League-mästare 2015. Spansk ligamästare 2015 och 2016. Spansk cupmästare 2015, 2016 och 2017. OS-guld 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.