Jättebjudningen gav Mjällby 3-0 Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Hammarby nollat mot Mjällby efter jättebjudning

Fotbollsälskare på Listerlandet mår bra just nu. Mjällby ångar på i toppen av allsvenskan och vann övertygande mot Hammarby med 3-0 idag. Förödmjukelsen för gästerna var total när man bjöd på 3-0-målet efter ett hjärnsläpp i eget straffområde.

Domare: Victor Wolf

I tjugo minuter var det jämnt och 0-0 i Mjällby men på 75 sekunder gjorde hemmalaget två mål och sänkte Hammarby. När sedan Hammarby bjöd på en riktig blunder i eget straffområde i 43:e minuten så var matchen i princip över.

Bajen-backen Edvin Kurtulus slog en huvudlös pass nära egen målvakt parallellt med kortlinjen och Mads Fenger Nielsen kunde inte ta emot bollen utan den gick rakt i gapet på en framrusande Jacob Bergström som sköt in 3-0.

”Det där är division 7”, ropade Discoverys kommentator Jonas Dahlgren ut.

– Det är kämpigt såklart. Vi hade en nattsvart period där, erkänner Hammarbys tränare Kim Hellberg till samma tv-kanal.

Se höjdpunkter från allsvenskan på SVT Play.

Se situationen där Mjällbys Jacob Bergström får en spark i huvudet. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN