Neymar under skandalmötet med Marseille. Foto: Bildbyrån

Neymar har skrivit öppet brev efter rasismanklagelserna

Uppdaterad
Publicerad

Mötet mellan PSG och Marseille avslutades med ett slagsmål.

Neymar fick rött kort i dramat – och hävdade efteråt att han utsattes för rasism.

”Jag hoppas att syndaren kommer att straffas”, skriver brassen i ett öppet brev på Instagram.

Marseille skrällde mot PSG i går kväll. Efter nio långa år fick Marseille vinna Le Classique. Florian Thauvin ordnade 1-0-vinsten för bortalaget.

Efterspelet har dock handlat mest om de stökiga slutminuterna. Det blev vilt slagsmål mellan båda lagen.

Det slutade med fem röda kort. En av spelarna som blev utvisade var storstjärnan Neymar. Efteråt anklagade han Marseilles Alvaro Gonzalez för rasism.

”Killen var en dåre”

Brassen har skrivit ett öppet brev och publicerat det på Instagram.

”I går gjorde jag uppror. Jag straffades med ett rött kort eftersom att jag ville slå någon som förolämpade mig. Jag kände att jag inte kunde lämna utan att göra något eftersom jag förstod att de som bestämmer inte skulle göra något. Antingen så märkte de inte det, eller så struntade de i det”, skriver Neymar i brevet på Instagram.

”Killen var en dåre, och jag agerade som en dåre eftersom jag lät mig bli involverad i det. Jag har fortfarande privilegiet att hålla huvudet högt. Men vi måste alla reflektera över att alla svarta och vita inte har samma förutsättningar.”

”Vi måste få bort det”

Han skriver även:

”En aktion ledde till en reaktion och sen blev det som det blev. Jag accepterar mitt straff eftersom att jag borde ha spelat rent. Jag hoppas dock, å andra sidan, att syndaren också kommer att straffas.”

”Rasism existerar, det existerar. Men vi måste få bort det. Inget mer sånt, någonsin!”.

SE OCKSÅ: Frändén: ”Många misstänker att han blivit drabbad”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.