Neymar var strålande glad åt att vara tillbaka på planen igen. Foto: TT.

Neymar ordnade oavgjort för Brasilien i comebacken

Neymar, tillbaka i Brasiliens landslag efter flera månaders skadeuppehåll, ordnade oavgjort mot Colombia i en vänskapsmatch i Miami.

Superstjärnan började med att efter 19 minuter servera en hörna till Casemiro, som kunde nicka in 1–0 till brassarna.

Colombianerna svarade dock snabbt i form av två mål av Luis Muriel, varav det första på straff.

Tolv minuter in i andra halvlek fastställde sedan Neymar, framspelad av Daniel Alves, slutresultatet 2–2 efter att ha sprungit i djupet och slagit in bollen från nära håll. Han kysste sedan bollen inför många fans i Miami.

Neymar nekad straff

En kvart från slutet blev Neymar brutalt nedmejad i straffområdet och flög ut i reklamskyltarna som en vante men domaren lät inte beveka sig och det som såg ut som en solklar straff blev ingenting. Matchen spelades utan VAR-systemet.

Neymar skadade sig i början av juni, i en träningslandskamp mot Qatar, och missade Copa América senare den månaden.

Han har heller inte spelat i sitt klubblag Paris Saint-Germain under inledningen av säsongen, då på grund av osäkerheten kring sin framtid i klubben.