Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nilla Fischer blir expert för SVT under fotbolls-EM. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Nilla Fischer expert i SVT under fotbolls-EM

Uppdaterad
Publicerad

Den 6 juli inleds fotbolls-EM i England. Ett mästerskap som sänds i SVT.

Nu är det klart att Nilla Fischer, en av de mest rutinerade svenska fotbollsspelarna, blir expert i SVT:s sändningar från EM.

– Det känns väldigt roligt att få vara så nära som jag kan utan att vara på plats så jag ser framemot att följa EM från studion, säger Fischer om rollen.

Nilla Fischer har tackat nej till EM-spel med landslaget i sommar på grund av att det blir svårt att få ihop familjelivet. Nu kommer hon få följa mästerskapet från nära håll, men som expert. Fischer har tidigare varit expert i SVT under herrarnas EM förra sommaren. Hon får sällskap i expertrollen av Lisa Dahlkvist och Daniel Nannskog.

– Jag tar väl med mig erfarenhet att jag gjort det förut och kan vara mer bekväm. Det var oerhört kul och den känslan vill jag ha med och det ska bli kul att snacka i studion. Jag ska ta med min egna erfarenhet som spelare in i rollen. Det kommer nog bli en del försvarssnack tror jag, säger Fischer.

Damlandslaget i fotboll

Fischer har under många år varit en viktig kugge i det svenska landslaget och känner spelarna i laget väldigt bra. Men det är inget som kommer påverka hennes roll som expert och hon har inget problem att vara kritisk mot sina gamla landslagsvänner.

– Ja, det tänker jag att jag kan. Men jag kommer nog inte såga något lag längs fotknölarna. Och jag kommer nog inte säga något jag inte kunnat säga till laget eller spelarna som person. Men förhoppningsvis behöver jag inte kritisera alls, men om det krävs får jag göra det, säger hon. 

Vad tror du om Sveriges chanser i EM?

– Jag tycker det ser bra ut, så som landslaget spelat både i OS och fram till nu så tror jag det finns stora chanser att ta guld. Men sen ska alla toppa sin form och det är mycket som ska falla på plats. Det är de veckorna på plats som allt ska sitta, säger Fischer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet