Nilla Fischer. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nilla Fischer osäker kring framtiden: ”Året ut”

Uppdaterad
Publicerad

Hon är en av veteranerna i det svenska landslaget.

Nilla Fischer är tillbaka i landslagströjan efter att ha tackat nej till spel i OS – men hon ser inte att landslagskarriären ska bli långvarig.

– Första delmålet för mig är året ut, både med landslaget och klubblaget, säger Fischer till SVT Sport.

Coronapandemin har gjort att det blir mästerskap varje år de kommande åren om Sverige skulle fixa VM- och OS-biljetten som man just nu spelar om i VM-kvalet 2023. Men för flera av de svenska spelarna kan det vara svårt att tänka så långt fram i tiden.

– Alltså nästa mästerskapsfria år är väl 2026 och det går inte. Jag har kontrakt det här året ut och sedan får vi se hur det blir med Linköping men det klart att målbilden med EM finns, säger Nilla Fischer och fortsätter.

Damlandslaget i fotboll

– Första delmålet för mig är det här året ut, både med klubblag och landslag, men sen får jag se hur kroppen reagerar. Men sen är det en familj där hemma att ta hand om också så jag kan inte sitta och dricka kaffe dagarna i ända och vila.

”Jag var så sjukt nervös”

Nilla Fischer som såg OS framför tv-appareten led med lagkamrater i deras senaste mästerskapsresa, som för de flesta svenska spelare slutade i tårar och sorg.

Men den 37-åriga landslagsveteranen är övertygad om att det kommer vara något som de är stolta över inom en viss tid.

– Jag vet hur tufft det är och tycker att Sverige gjorde en fantastisk prestation under OS, säger hon och fortsätter:

– För vissa om några månader, för vissa om några år kommer det kännas väldigt väldigt bra med ett silver.

Hade du kontakt med någon av spelarna efter finalen?

– Nej, inte direkt. jag lät några av dem vara och sen kontaktade jag några av dem senare. Det finns inte mycket att säga, det är mer hjärtan och styrkekramar, säger Fischer.

SE OCKSÅ: Lindahl om sin landslagsplan: ”Jag hade målat upp en romantisk bild”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet