Kylian Mbappe passerar Nimes målvakt Baptiste Reynet och gör 1-0 för Paris. Foto: Bildbyrån

Paris körde över Nimes

Det var mer eller mindre spel mot ett mål i 90 minuter när Paris gästade Nimes på fredagkvällen.

Till slut rann det iväg till en 4-0-seger (1-0) efter en rad målchanser och tre träffar i trävirket.

Det var en mycket tuff och grinig inledning där Nimes Loick Landre fick rött redan efter 12 minuter. Med ytterligare tre gula kort, ett till hemmalaget och två till PSG de första 20 minuterna såg det ut som om domaren Turpin skulle tappa matchen totalt.

Men det hände inte. Spelet lugnade ner sig och PSG tog hand om matchen.

Ligue 1

Efter 32 minuter gjorde Kylian Mbappe 1-0 på passning från Rafinha, och strax före paus satte Moise Kean sånär 2-0 efter att ha blivit frispelad.

Paris malde på och Nimes målvvakt Baptiste Reynet tvingades till flera kvalificerad räddningar.

För svenska Niclas Eliasson gick det sådär. Han var framme ett par gånger i första halvlek men Paris var så överlägset att det inte var lätt för någon Nimesspelare att glänsa.

Tre mål i slutet

Matchen såg ut att gå mot ett 1-0-resultat. Efter halva andra halvlek drog Alessandro Florenzi  till på volley på distans och träffade målvaktens högra stolpes insida. Han skulle lite senare träffa även den vänstra. I slutskedet nickade dessutom Moise Kean i ribban.

Men emellan ramträffarna hade Paris börjat få utdelning på spelövertaget. Med mål i 78, 83 och 88 matchminuten så utökade man ledningen till 4-0.

ARKIV: Kaos i Paris – Neymar en av fem utvisade (14 september 2020)