Graham Potter och Kristoffer Nordfeldt. Foto: Bildbyrån

Nordfeldt om Potter: ”Han gav mig tillbaka kärleken till fotbollen”

Uppdaterad
Publicerad

Swanseas och landslagets målvakt Kristoffer Nordfeldt blev inte direkt överraskad när Graham Potter blev ny tränare för Premier League-laget Brighton.

– Det är en bra tränare, trist för oss, men roligt för honom. Jag förstår att de ville ha över honom.

Efter flera tunga säsonger fick Kristoffer Nordfeldt en hel del speltid den gångna säsongen. 22 matcher i serien (Championship) och flera cupmatcher. Årets höjdpunkt var FA-cupmatchen mot Manchester City.

– City-matchen fick mest medial uppmärksamhet, och vi som klubb fick visa vad vi står för. Nu förlorade vi, vilket var trist, säger Kristoffer Nordfeldt till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

Nu kommer Nordfeldt till landslagssamlingen som den målvakt i trion som spelat mest på sistone.

– Jag har varit på andra sidan också och då kommer landslagssamlingarna som en boost. Men ändå, jag föredrar att komma hit med speltid i ryggen.

”Trist för oss”

Nordfeldts klubb Swansea leddes av Sverigebekantingen, förra Östersundstränaren Graham Potter, under säsongen och Nordfeldt har bara positiva saker att säga om honom.

– Han gav mig tillbaka kärleken till fotbollen, han har betytt mycket för mig. Och han lyckades ena en klubb med mycket stök.

På frågan om han är förvånad över att Potter flyttar till Brighton svarar han:

– Både och. Jag trodde att klubben skulle göra allt för att behålla honom ett år till. Men jag förstår att de ville ha över honom. Det är trist för oss, men roligt för honom och de i staben som följer med honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet