Norges flopp fullbordad – Danmark till kvartsfinal

Norge är ute ur EM med noll poäng på tre matcher. Danmark är vidare som tvåa i grupp A och kan få möta Sverige i kvartsfinal.

Det var Danmark som tog ledningen genom Katrine Veje efter ett fint anfall och distinkt skott i den 5:e matchminuten.

Norskorna har jobbat in sig mer i matchen, och efter drygt tjugo minuter måttade Guro Reiten ett tungt skott strax över ribban. Dryga kvarten senare var Nadim ytterst nära att dryga ut till 2-0 efter att ha haft lekstuga med det norska försvaret.

I den 43:e minuten blev det stor dramatik. Norge fick straff – men Graham Hansen missade.

1-0 i paus till Danmark.

Norsk press i andra

Norskorna verkade ha fått en rejäl hårtork i pausvilan, för inledningen av andra halvlek var stark med ett skott tätt utanför stolpen.

Efter dryga kvarten var Nadim ytterst nära att glidtackla in bollen efter ett snabbt inspel, men norska Ingrid Hjelmseth gjorde sig stor i målet.

I den 70:e minuten var samma målvakt inblandad i en kollision i samband med en räddning. Matchen avbröts i drygt tio minuter när hon fick vård på plan.

I den 85:e minuten var norskorna nära att kvittera, men både stolpen och ribban stod i vägen.

På grund av skadan på Hjelmseth gav domaren hela tio övertidsminuter.