Foto: Bildbyrån

Norling: ”Jag är fullt medveten om vilken klubb jag är i”

Uppdaterad
Publicerad

AIK har fått en väldigt tung start på säsongen och efter att laget förlorat derbyt mot Djurgården har de bara en seger på de åtta senaste matcherna.

Lagets tränare, Rikard Norling, är fullt medveten om vad situationen innebär.

– Jag vet att jag är här för att göra resultat. Jag är fullt medveten om i vilken klubb jag är och vilka krav som finns, säger han till SVT Sport.

AIK hade inte förlorat ett allsvenskt derby mot Djurgården sedan 2011. Men den här gången fick laget se sig besegrat efter ett sent avgörande frisparksmål.

– Vi har en historia som vi går in i matchen med som inte varit så blommande, varken spelmässigt eller resultatmässigt.

Förlusten innebar att AIK bara lyckats vinna en match på de åtta senaste matcherna och har dessutom nu bara fyra poäng till nedflyttning. Efter matchen får han frågan hur säker han känner sig på sin post som tränare i AIK just nu.

– Det är klart att det är en berättigad fråga. Jag vet att jag är här för att göra resultat och att prata om att vi kan bygga på det här spelet från idag, vilket jag tror att vi kan göra, är inte rätt väg att gå retoriskt för mig. Vi får se, jag är fullt medveten om i vilken klubb jag är och vilka krav som finns.

Vad måste hända i AIK nu för att vända på det här?

– Det är den (frågan) du ska ställa till Björn Wesström, Robert Falck eller Henrik Jurelius. Jag har precis torskat ett derby och dessförinnan har vi under sju, åtta matcher inte gjort det speciellt bra.

– Vi håller ihop i AIK. Vi har en kontinuerlig dialog med styrelsen och har fullt förtroende för samtliga i AIK. Vi har inga planer i nuläget att byta tränare, säger Falck till Fotbollsthlm.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.