Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Fritz Eid reagerar efter det bortdömda målet i början av andra halvlek. Foto: Bildbyrån

Norrköping tog första poängen

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping tog första poängen i årets allsvenska efter 1-1 hemma mot Häcken.

– Tyvärr räckte det inte till tre poäng, det vill vi alltid ha på hemmaplan, men nu har vi alla fall en poäng på tavlan, säger målvakten Oscar Jansson.

I början av matchen gjorde han en jätteräddning på Alexander Jeremejeffs närskott och tippade bollen utanför. Den är redan nu en kandidat till årets räddning.

– Ibland sprattlar man till och får den på sig och det var skönt, säger Oscar Jansson och gläder sig trots allt efter visst övervägande över den erövrade poängen.

– Vi får jobba vidare härifrån och hoppas att det här var toppen på berget och att vi nu kan rulla på utför, säger Jansson.

Norrköping blåst på offsidemål

Båda målen var snarlika med nickar efter hörnor i den första halvleken. I början av andra halvleken kunde Norrköping ha tagit ledningen men blev avblåst för offside, något som inte kunde påvisas på reprisbilderna.

Det var svårt för Häcken att glömma det inledande jätteläget. Inte minst för huvudpersonen själv.

– Jag är lite besviken, jag hade ett läge och vi hade ett par halvlägen och vi hade kunnat straffa dem mer i omställningarna. Vi blev väldigt statiska och vågade inte ta egna initiativ. Det blev 1-1 och det är ett bra lag som vi mötte även om de haft lite otur i början, säger Alexander Jeremejeff.

Se Highlights från matchen:

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

1 - 1

BK Häcken logo

BK Häcken

Platinumcars Arena, Norrköping
Publik: 5598
Domare: Granit Maqedonci

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.