Landslaget, ehh nej, Norrköping vann i Dublin. Foto: Bildbyrån.

Norrköping vinnare i Europa med ”landslagsdräkten”

IFK Norrköping vann bortamötet mot St Patrick's i Dublin med säkra 2-0 i första kvalomgången till Europa League. Efter att ”Peking” spräckt nollan i början av andra halvlek var det bara ett lag på planen. Laget spelade för ovanlighetens skull i gult och blått, en landslagsinspirerad färgkombination.

Det dröjde dock innan målet kom och hemmalaget stack upp ett par gånger i den första halvleken.

St Patrick's gick bort sig i uppspelsfasen och Norrköping fick läge till en snabb omställning. Alexander Fransson drev upp bollen och spelade ut den till vänsterkanten där Simon Thern lurade målvakten, som stod för långt in i mitten, med att dra in den vid den närmsta stolpen för 1-0. Det var lättade spelare som kramade om varandra. Norrköping kom till matchen på Richmond Park i Dublin som stor favorit trots bortaplan.

Europa League

2-0 ett självmål

Med dryga tio minuter kvar gjorde Jordan Larsson en snabb genomlöpning och spelade fint fram till Kalle Holmberg som dock inte tillräckligt snabbt kom till avslut utan försvaret hann samla sig. Det var en ypperlig chans att göra mål.

Ett par minuter senare skarvade (eller släppte den) Larsson fram bollen till den helt frie Holmberg som kom för nära målvakten som räddade. Norrköpingsspelarna hann inte gräma sig speciellt länge över den missen innan Kasper Larsen nickade in 2-0 efter en vänsterhörna, vilket var ett självmål. Efter att Larsen fått stå som målskytt ett par minuter korrigerades det senare till ett självmål från Lee Desmond.

Den tillresta Norrköpingsklacken firade i sina vita tröjor. Spelarna hade ett gulblått bortaställ och såg på håll ut som svenska landslaget, som även är en symbol för Östergötland.

Returen spelas i Norrköping om en vecka.