Sead Haksabanovic kramas om av Isak Bergmann Johannesson efter 1-0. Foto: Bildbyrån

Norrköping fortsätter imponera – sju poängs ledning i tabellen

Norrköping fortsätter att trumma på i Allsvenskan. Ikväll kom serieledarens sjätte seger när Örebro besegrades med 2-0 – en seger som gör att de nu har sju poäng ned till tvåan Häcken.

– Det är klart att man tittar på tabellen, men det är långt kvar, säger Christofer Nyman till Dplay.

Norrköping är alltjämt obesegrat i årets allsvenska säsong. Och mot Örebro fortsatte de att imponera. Men först skulle Norrköping drabbas av ett bakslag. Redan innan en halvtimme var spelad skadade sig Simon Thern i en situation där han drog på sig en varning, och tvingades utgå. Han kunde dock gå av planen utan hjälp.

– I situationen där jag fick varning fastnade jag i gräset. Kände inget i situationen det hände men efter några minuter kände jag i ljumsken, säger Thern till Dplay efter matchen.

Andra halvlek blev dock roligare för Östgötarna. I 70:e minuten kunde Sead Haksabanovic ge Norrköping ledningen efter att ha blivit ren i straffområdet efter en fin krossboll av Henrik Castegren. Och bara tio minuter senare punkterade hemmalaget matchen när Christoffer Nyman i en snabb spelvändning blev fri med målvakten och distinkt satte 2-0.

– Jag tycker vi gör en bra match. Det gäller att vi kommer till lägen och det gör vi i andra halvlek. Alltid skönt att vinna, säger Nyman till Dplay.

Nu leder Norrköping allsvenskan med hela sju poäng redan efter åtta omgångar. Och Nyman erkänner att serieledaren har koll på tabellen.

– Det är klart att man tittar på tabellen. Men det är långt kvar och är ingen idé att tänka på det.

Klipp: Alla allsvenska målen omgång 8: