Samuel Adegbenro sköt Norrköping närmare Europa. Foto: Bildbyrån

Norrköping hakade på i guldstriden efter skyttekungens fullträffar

Uppdaterad
Publicerad

Skyttekungen Samuel Adegbenro gjorde två mål och drygde ut sin ledning i skytteligan när Norrköping tog chansen att på visst avstånd hänga på i guldstriden efter 3-1 mot Hammarby.

– Det var viktigt för oss och våra fantastiska fans. Det var länge sedan det var en sådan stämning och se så många av våra fans. Vi arbetade hårt och följde vår tränares taktik. Vi vill vara ett topplag och spela i Europa. Om det räcker till guld vet jag inte, säger Samuel Adegbenro till Discovery+.

Tränaren Rikard Norling gick upp bland de segerrusiga fansen på läktaren och drog i gång en ramsa. Det var fest i Norrköping när alla var tillbaka. 

– När det ”brann” i andra halvlek och Hammarby låg på märkte jag att de sjöng den där sången, det var mäktigt, en fantastisk upplevelse. Vi känner oss lite bättre än vad vi är när de sjunger så här. Svensk fotboll när magisk när det är så här, säger Norling.

När Hammarby jagade för en kvittering med tio minuter kvar stack Norrköping upp och Viktor Agardius avlossade ett tungt skott som Bajens målvakt David Ousted med möda klarade och tippade returen rätt ut i straffområdet. Där slog målkungen Samuel Adegbenro till och gjorde sitt andra mål för 3-1 och ryckte i skytteligan med 14 fullträffar.

På tilläggstid i första halvlek satte Adegbenro 2-0 när han vid bortre vänstra stolpen stötte in Ishaq Abdulrazaks precisa passning från högerkanten.

Hammarby kunde fått en straff innan laget reducerade till 2-1 efter att Linus Wahlqvist stötte in bollen efter ett inspel från högerkanten, ett snöpligt självmål av Pekings kapten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.