Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Norrköping krossade Sundsvall: ”Vi fungerar inte”

Uppdaterad
Publicerad

Misären fortsätter för Gif Sundsvall.

Mot formstarka IFK Norrköping var det över redan efter en halvlek.

– Varenda jävla gång de kommer in i boxen är det för fan mål, jag vet inte vad jag ska säga utan att behöva ångra någonting, säger Gif Sundsvalls lagkapten Pontus Silfwer till Discovery+.

De flesta trodde nog att det inte kunde bli så mycket värre för Gif Sundsvall efter att de tappat en till synes säker 2–0-ledning till en 3–2-förlust under de sista tio minuterna i hemmamatchen mot bottenkollegan Degerfors.

Men i söndagseftermiddagens bortamöte med IFK Norrköping visade de att de kan ännu sämre.

Det dröjde bara fyra minuter innan hemmalagets Christoffer Nyman skickade in 1–0 efter ett riktigt snyggt förarbete av Jacob Ortmark.

Och värre skulle det bli. Mycket värre.

I den 27:e minuten skickade Jonathan Levi in 2–0 efter att ha blivit bjuden på en ocean av utrymme av Sundsvallförsvaret.

Fyra minuter senare nickade Ortmark in 3–0 på en hörna och innan halvleken var över hade Levi fixat 4–0.

I halvtid var det en oerhört besviken Gif Sundsvall-kapten som intervjuades av Discovery+.

– Det är svårt att säga någonting positivt, vi fungerar inte organisatoriskt, vi fungerar inte individuellt, vi klarar inte ens av att slå två passningar i laget och varenda jävla gång de kommer in i boxen är det för fan mål, jag vet inte vad jag ska säga utan att behöva ångra någonting, säger Pontus Silfwer och fortsätter:

– Det måste finnas nån form av stolthet och en vilja att försvara märket på bröstet, det är det enda vi kan göra för nu är det ingenting som fungerar, vi får bara försöka visa någon jävla form av stolthet om det finns någon kvar.

”Ser ut som ett pojklag”

Ja, om man ska hitta något positivt i den andra halvleken så var det att Giffarna släppte in färre mål, men någon vidare uppryckning gick det ändå inte att skönja. IFK Norrköping fortsatte att dominera fullständigt och hade det inte varit för ett par bra ingripanden av Sundsvalls målvakt Gustav Molin så hade förlustsiffrorna blivit större.

Jacob Ortmark hann dock med att strö lite mer salt i de öppna Gif-såren när han nickade in 5–0 i den 70:e minuten innan det hände något positivt i Sundsvallsväg i och med Saku Ylätupas 5–1-reducering.

– Jag tror att det är en av de tuffaste matcher jag spelat i hela mitt liv, det är ingenting som fungerar och vi ser ut som ett pojklag där ute, det är pojkar mot män. Men vi kan inte lägga oss ner och dö, det är inte så att serien är avgjord på något sätt. Vi har massor av saker att jobba på och vi får titta oss själva i spegeln som många gånger förr och försöka få ordning på den här skutan, säger Silfwer.

Segern var IFK Norrköpings fjärde raka efter en skakig inledning på säsongen.

– Jag tycker vi gör det vi ska göra i dag. En otroligt fin insats, säger Jonathan Levi till Discovery+.

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

5 - 1

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

Platinumcars Arena, Norrköping
Publik: 7095
Domare: Adam Ladebäck

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.