Två mål första fem minuterna – oavgjort i stormötet

Uppdaterad
Publicerad

Stormatchen mellan Norrköping och Malmö på Östgötaporten fick en riktig rivstart med två snabba mål. Efter det var det slut på nätrassel och matchen slutade också 1-1.

– Det är rätt så rättvist faktiskt. Det känns okej, säger Guillermo Molins till C More.

Guillermo Molins fick chansen från start i Malmös anfall och det tackade han för redan efter fyra minuter då han nickade in en boll från Sören Rieks till 1-0.

Direkt i anfallet efter svarade Norrköoing genom stjärnan Christoffer Nyman.

Efter det började lagen spela avvaktande och den enda chansen innan halvtid var egentligen Norrköpings Simon Therns, men han fick ingen bra träff på bollen.

Malmö var nära att ta ledningen efter halvtid då Andreas Vindheim sköt innan Jo Inge Berget missade målet.

Rosenberg brände fint läge

Med tio minuter hade Markus Rosenberg, som ersatte Molins, en jättechans att avgöra men Filip Dagerstål rensade på mållinjen. Alldeles i slutet hade en annan inhoppare, Marcus Antonsson, ett jätteläge, men inte heller då gick bollen i mål.

Fjolårstvåan IFK Norrköping står fortfarande på en seger i årets allsvenska. Malmö är uppe på elva poäng och delar serieledningen med Djurgården.

– Det är ett ganska rättvist resultat och det är två lag som försöker spela fotboll idag, säger Simon Thern till C More.

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

1 - 1

Malmö FF logo

Malmö FF

Östgötaporten, Norrköping
Publik: 10197
Domare: Bojan Pandzic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.