Norrköping flåsar AIK i nacken – efter vinst mot Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

I sin senaste hemmamatch bröt Norrköping AIK:s 32 matcher långa förlustfria svit. I dag bröt de Malmös åtta matcher långa segerrad.

Laget hakar nu på AIK som närmaste hot i kampen om guldet.

– Det är nästan för bra för att vara sant, säger tvåmålsskytten Kalle Holmberg till SVT Sport.

Med bara åtta matcher kvar att spela fick Norrköping ställas mot värsta tänkbara motstånd. Malmö har vaknat till liv rejält under hösten och hade inför matchen vunnit i åtta raka matcher.

Förutsättningarna var klara – Norrköping behövde bryta sviten och vinna för att hänga på AIK i guldstriden.

Hotar i guldstriden

Så blev det också. För andra gången inom loppet av två veckor bröt Norrköping en uppmärksammad svit när de besegrade Malmö hemma med 3–1.

Efter att Hammarby förlorade mot Elfsborg följer de nu med som AIK:s främsta hot i guldstriden. Laget ligger bara tre poäng bakom serieledarna, med en match mer spelad.

I morgon ställs AIK mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

– Det är nästan för bra för att vara sant, vi sade till varandra innan att vi skulle gå ut och göra allt för varandra och det är precis det vi gör. Vi var lite besvikna när AIK vann mot Hammarby, men vi gör vårt jobb och det är vad vi strävar efter i varje match, säger tvåmålsskytten Kalle Holmberg till SVT Sport.

Malmö pressade

Det var också hemmalaget som inledde starkast när anfallaren Kalle Holmberg kunde trycka in 1–0-målet redan i den 18:e minuten. Malmös anfallare Marcus Antonsson kvitterade på straff närmare tio minuter senare, men ledningen höll inte längre än i tre minuter innan Kalle Holmberg kunde göra matchens andra straffmål.

Bortalaget skapade flera fina möjligheter i matchens slutskede, men Norrköpings målvakt Isak Pettersson stod för en stormatch och räddade allt. I stället var det Norrköping som kunde sätta spiken i kistan och hänga på AIK i guldracet när mittfältaren Filip Dagerstål tryckte in matchens sista mål på övertid.

– Vi gör för enkla misstag och det får man inte göra. Vi får ta ett steg framåt nu och fortsätta helt enkelt, säger Malmös Arnór Traustasson, tidigare i Norrköping, till SVT Sport.

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

3 - 1

Malmö FF logo

Malmö FF

Östgötaporten, Norrköping
Publik: 11160
Domare: Bojan Pandzic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.