Christoffer Nyman jublar med Sead Haksabanovic i samband med segermålet. Foto: TT

Norrköping med i racet om Europaplatser

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping vann mot Hammarby i Stockholm med 1-0 och klev upp på fjärde plats i tabellen och kan nå en Europaplats nästa år.

– Det är klart att vi vill ha den platsen. Det är upp till oss och vi måste få något resultat med oss, säger Norrköpings målvakt Isak Pettersson inför den sista omgången.

I slutet av den första halvleken petade Sead Haksabanovic fram bollen till Christoffer Nyman som sprang i djupet, klippte till direkt och sköt matchens enda mål, 1-0.

– Det är absolut skönt att göra mål  och ännu skönare att vinna även om det satt långt inne, säger Nyman som är på väg att vinna skytteligan, till SVT Sport. Han har 17 fullträffar hittills. Varbergs Astrit Seljmani är tvåa på 15 men avstängd i sista matchen.

Malmö är som klar seriesegrare kvalificerade för kvalet till Champions League nästa år medan tvåan Elfsborg är klar för den nya turneringen Europa Conference League, som alltså blir tredjeturnering bakom Champions League och Europa League. Häcken på 48 poäng och Norrköping på 46 gör troligen upp om den sista Conference-platsen, där även Djurgården med 45 poäng har chansen.

Hammarby kan ha haft en boll inne

Hammarby hade de flesta chanserna och en boll som kanske till och med var inne men det finns ingen VAR i allsvenskan så domarna hade ingen tv-bild att studera när Paulinho förnekades målet. Han slog ut med händerna i en frågande gest.

– Jag skulle vilja säga att den är inne. Var är målkamerorna? frågar sig SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Om jag ska gissa tror jag att bollen är inne, säger Norrköpings Henrik Castegren, som rensade bort bollen, till TT.

Trots målchanserna tyckte Norrköpings målvakt Isak Pettersson att det var ganska lugnt.

– Jag tycker att vi hade bra koll och jag vet inte hur många skott som de andra blockade, säger Norrköpings målvakt Isak Pettersson till DPlay.

Hammarby hade en handfull chanser att få till en kvittering. Men var inte effektivt i avsluten.

– Vi skapar mycket men det är surt att vi inte får in någon kvitteringsboll. Det är ganska sjukt faktiskt, säger Aimar Sher besviket. 

Allsvenskan avslutas med en gemensam omgång på söndag, den 6 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.