Christoffer Nyman klev ut skadad när Norrköping vann mot Örebro. Foto: Bildbyrån

Nyman skadad när Norrköping vann klart

Norrköping besegrade Örebro med 3-0.

Men det kostade också en ny skada på Christoffer Nyman.

Christoffer Nyman gjorde i dag sin sjätte match efter att han kommit tillbaka från en skadefrånvaro som hållit honom från spel med Norrköping sedan i slutet av maj.

Men söndagens match mot Örebro på hemmaplan hann bara bli 22 minuter gammal innan Nyman tvingades linka av.

Det var efter en offensiv spurt på ett inlägg som Örebromålvakten Mergim Krasniqi rensade undan, som det högg till för Nyman. Liggandes blev han bakom gästernas mål med läkare intill sig.

Ett lår bandagerades och Nyman tvingades byta. Carl Björk kom in.

Självmål inledde målskyttet

Fem minuter senare var planens båda spelare med nummer sex på ryggen, inblandade när Norrköping tog ledningen. Linus Wahlqvist slog inlägget från vänster som Carl Hjertstrand snyggt men än mer oturligt lyfte över sin egen målvakt och in i eget mål.

Elfte målet

Norrköpings målspruta, Samuel Adegbenro, var i ensam ledning av den herrallsvenska skytteligan inför mötet med Örebro. När han klev av planen hade han stärkt sin ledande position genom att göra sitt elfte mål för säsongen.

Det var i den 60:e spelminuten som Adegbenro fick bollen utanför straffområdet, siktade in sig och borrade ner bollen vid den närmsta stolproten fram till 2-0. Örebro hade tio minuter senare en boll i nät, men målet dömdes korrekt bort för offside.

”Vill tacka mina lagkamrater”

Fastställde slutresultatet till 3-0 gjorde Henrik Castegren när han satte pannan till på en hörna och nickade in sitt första mål för säsongen.

– Jag är väldigt glad och de här tre poängen är viktiga för oss. Jag vill säga tack till vår coach och mina lagkamrater för det är de som gör jobbet till mina mål och inte bara jag, säger Adegbenro till Discovery+ efter segern.