Rasmus Lauritsen grämer sig efter 3-3 mot Falkenberg Foto: BIldbyrån

Norrköping tappade poäng mot jumbon

Serieledande IFK Norrköping mot jumbon Falkenberg. Då blev det målfest i Halland där ett straffmål i 95:e räddade Norrköping från förlust.

– Det är ingenting vi är nöjda med, det är alldeles för dåligt, säger Jonathan Levi i Dplays sändning.

Precis till avspark öppnade sig himlen i ett blåsigt Falkenberg och i ösregnet var det inledningsvis Falkenbergs FF som trivdes bäst.

Hasse Eklunds mannar har varit starka på fast situationer och dödläget i matchen bröts efter ett långt inkastsförsök.

FFF öppnade starkt

Norrköpingförsvaret fick bort bollen, men inte bättre än att Anton Wede kunde lyfta in bollen i straffområdet där flera FFF-spelare dröjt sig kvar.

En av dem var Christoffer Carlsson som mötte en Norrköpingsrensning på volley till 1-0 bakom Isak Pettersson i den 23:e minuten. Carlssons första mål för säsongen.

– Det var ett fint mål, jag har inte gjort så många så det är kul när det väl händer, sa Carlsson i Dplays sändning.

På den vattendränkta gräsmattan hade de gästande serieledarna svårt att få till sitt kortpassningsspel vilket FFF utnyttjade genom bollvinster som ledde till flera vassa omställningar.

Dryga halvtimmen in i matchen vann FFF bollen på egen planhalva och löpte sig till ett fyra mot tre-läge. Efter att ha drivit fram bollen släppte John Chubuike den till Edi Sylisufaj som kyligt ökade på till 2-0 med sitt femte mål den här säsongen.

Trippelbyte i paus

Regnovädret avtog till den andra halvleken och i hopp om att få till en förändring gjorde Jens Gustafsson ett trippelbyte direkt efter pausvilan. Alexander Fransson, Jonathan Levi och Pontus Almqvist kom in och de två sistnämnda regisserade Norrköpings reducering.

Med en perfekt skruvad hörnspark prickade Levi huvudet på Almqvist som nickade liv i matchen med halvtimmen kvar att spela.

Efter det tog Norrköping över matchen fullständigt och i den 67:e borde det varit kvitterat, men Sead Haksabanovic sköt högt över när han blev frispelad och lämnad ensam med Viktor Noring i FFF-målet.

Bara en minut senare kom dock kvitteringen efter att Norrköping på Barcelona-manér spelat bort FFF-försvaret i ett anfall som avslutades med att Christoffer Nyman klackade bollen till vänsterfotade Levi som stänkte upp 2-2 i nättaket med högerfoten.

– Det var ett fint mål, min högerfot har snackats ner lite så det var fint att sätta den så, säger Levi i Dplays sändning.

Efter kvitteringen uteblev de riktigt klara målchanserna ända fram till matchens slutminuter. Anton Wede fick ett mål bortdömt för offside i 87:e, men två minuter senare smällde det på riktigt. Karl Söderström fick bollen inne i Norrköpings straffområde och med en bredsida satte han 3-2 i Petterssons högra gavel.

Sent straffmål

När FFF såg ut att ta säsongens första hemmaseger tilldelades Norrköping en tveksam straff i den 95:e minuten trots vilda FFF-protester.Sead Haksabanovic sköt stenhårt mitt i mål vilket betydde 3-3, men poängtappet är dock en missräkning för Norrköping.

– Det är ingenting vi är nöjda med, det är alldeles för dåligt. Vi gör det bra i andra halvlek. Det är så bra vi alltid ska vara och i första kom vi inte upp i nivå. De är stora och starka och regnet kanske gynnade dem lite mer, säger Levi.

Efter slutsignalen var det fortsatt upprörda känslor i FFF:s lägret där Carl Johansson visades ut efter att ha fått sitt andra gula kort. Det är andra hemmamatchen i rad som Falkenberg spelar oavgjort trots en 2-0-ledning.