Arnor Sigurdsson låg bakom IFK Norrköpings seger. Foto: Bildbyrån

Norrköping vinner – trots självmålet

Självmål strax innan halvtidspausen.

Men IFK Norrköping reste sig mot IFK Värnamo när Arnor Sigurdsson gjorde sitt andra mål för kvällen i 2-1-vinsten.

Vind i seglen efter 3-0 borta mot AIK – då kom IFK Värnamo på besök i Norrköping.

Och redan efter 12 minuter hade Marco Lund en nick i stolpen.

Bara några minuter senare skulle dock målet ske – via en jättetavla av målvakten.

Värnamo-målvakten Pilip Vaitsiakhovich rusade ut på en boll för att nicka undan den, men nicken gick rakt till Arnor Sigurdsson.

Islänningen bara satte bollen i öppet mål och Norrköpingledningen var ett faktum.

Men IFK Värnamo skulle kvittera innan halvtidspausen.

Marco Lund nådde högst på en defensiv hörna – som han nickade in i eget mål. Självmål och 1-1.

Det dröjde dock inte länge i den andra halvleken till Norrköping återtog ledningen.

Sigurdsson drog till med ett skott utanför straffområdet, och målvakten blev ställd när bollbanan ändrades efter att bollen träffade en Värnamo-fot. 23-åringens andra mål för kvällen.

Hemmalaget höll emot matchen igenom, med bra kontroll, och vann med siffrorna 2-1.

– Jätteskönt. Svår och tuff match. Men vi gör det bra defensivt ochtaktiskt. Vi löser det bra sen har vi individuell nivå också,”Sigge” (Sigurdsson) gör två mål, säger Christoffer Nyman i Discovery plus.