Foto: Bildbyrån

Norrlandsderby direkt i arenapremiär

Uppdaterad
Publicerad

I dag invigs Gefles nya arena Gavlevallen, och motståndet kunde inte vara mer passade. Gif Sundsvall gästar och premiären även blir ett Norrlandsderby. ”En sån match man bara spelar en i karriären”, säger Gefletränaren Roger Sandberg.

I kväll är det dags för första matchen på Gefles nya hemmaarena Gavlevallen, och det väntar derby direkt när Gif Sundsvall reser söderut.

– Det är en sån match som man kanske bara spelar en i ens karriär, men för oss handlar det om att fokusera på matchen. Det är det som är det viktiga för oss, säger Roger Sandberg till gd.se.

allsvenskan 2015

Och Gefle har redan gjort sig hemmastadda.

– Vi trivs redan jäkligt bra, säger Sandberg.

Efter den fina starten på Allsvenskan följde en riktigt tung period för Gefle, fem matcher utan seger innan de äntligen kunde ta en trepoängare senast, borta mot Helsingborg.

”Bra chans att ta tre poäng”

Nykomlingarna Gif Sundsvall tog, efter tre raka förluster, en riktig skalp borta mot Hammarby i och med segern med 2-1. Nu siktar de på att ta andra raka segern.

– Vi har en väldigt bra chans att åka hem med tre poäng. Vi kommer ligga disciplinerat och spela vårt spel helt enkelt. Vi ska inte ändra allt för mycket med tanke på motståndet, säger Sundsvalls mittfältare Daniel Sliper till klubbens hemsida.

Och Sliper tror på en match med derbykaraktär.

– Det kanske smäller i lite fler dueller, men det är inget som påverkar egentligen, det ska bli kul att spela derby, säger Sliper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet