Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Sjögren om hanteringen av kritiken. Foto: Bildbyrån

Norsk kritik efter krossen: ”Kan han fortsätta?”

Uppdaterad
Publicerad

Den historiskt stora 8–0-förlusten Norge åkte på mot England under måndagskvällen har skakat vårt grannland i väst. Mycket av kritiken som framförs riktas mot Norges svenske förbundskaptenen, Martin Sjögren.

6-0 i halvtid och 8-0 efter 90 minuter har fått många Norge att ifrågasätta sitt landslag och kanske allra mest Martin Sjögren. TV2:s expert och tidigare landslagsspelaren Solveig Gulbrandsen, med 184 landskamper, går hårt åt svensken.

– Det jag är mest förbannad över är att han inte tar tag i det. Spelarna blir rätt och slätt kastade under bussen. När vi ligger under med 0-2 måste det göras något från sidlinjen. Det står 0-2 och det är fortfarande möjligt att göra något av matchen. Men här sätter man sig och gör ingenting, säger Gulbrandsen till TV2.

Fotbolls-EM

I tidningen VG har krönikören Trond Johannessen liknande tankar. Han ifrågasätter om Sjögren kan fortsätta som förbundskapten och skriver följande:

”Vad tänker egentligen förbundet nu? Sjögren har förlängt kontraktet över nästa sommarens VM, något som alla inte var eniga över. Nu är kvartsfinal ett lägstakrav, sen återstår det att se hur den ser ut. 0-8 blir Sjögren aldrig kvitt”.

Efter matchens slut var det en uppgiven Martin Sjögren som svarade på frågor. Till SVT Sport sa han att han led med spelarna och kände sig lite hjälplös. Sedan fick han svara på kritiken:

– Det är alltid en sådan fråga, när ska man dra i nödbromsen. Vi valde att göra det i pausen, det behövdes en del justeringar. Det är ganska svårt att göra sig hörd där ute, så vi behövde ett längre stopp för det. Så här i efterhand kanske vi skulle ha gjort det ännu tidigare. Däremot vet vi inte hur utfallet hade blivit, vi släpper in två mål i andra halvlek trots att vi står parkerade utanför eget straffområde. Det är alltid lätt att vara efterklok, sa han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet