Lise Klaveness. Foto: Bildbyrån

Klaveness reser till Qatar med Uefa-delegation

Uppdaterad
Publicerad

Norska fotbollsförbundets ordförande Lisa Klaveness reser tillsammans med en delegation från Uefa till Qatar. Syftet med resan är att ha nya samtal med Fifa och VM-arrangören, skriver norska NTB.

Lisa Klaveness fick stor uppmärksamhet efter att hon i ett tal riktade hård kritik mot Fifa och VM-turneringen i Qatar och behandlingen av migranarbetare som byggt arenorna.

Nu ska Klaveness tillsammans med en delegation från Uefa resa till Qatar för att ha samtal med Fifa och arrangören för VM i Qatar.

– Lisa reser till Qatar 16 och 17 maj med en Uefa-delegation. Hur många som reser med och från vilka andra förbund är osäkert, säger Norges fotbollsförbunds kommunikationschef Gro Tvedt Anderssen till NTB.

Klaveness kritik mot arrangemanget kring VM i Qatar blev mött med kritik från VM-chefen Hasan Al-Thawadi som tyckte att Klaveness borde ha kontakt med honom och haft samtal direkt med arrangören i stället.

ARKIV: Brandtalet: Norges ordförande till attack med fotbollsbossar (31 mars 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.