Caroline Graham Hansen och Sofia Jakobsson. Foto: Bildbyrån

Norska stjärnan försvarar Asllani och Jakobsson: ”Behöver hjälp”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson fick en mardrömsstart i nya klubben.

Men trots 9–1 tror Caroline Graham Hansen, en av planens giganter, att Real Madrids damlagssatsning kommer vara hotet mot Barcelona.

– Real Madrid startar inte bara lag för att starta lag. De gör det för att vinna, säger hon efter sin debut för nya klubben.

Svenskklubben Tacon, som nästa år blir Real Madrid, hade det kämpigt med den norska stjärnan. Hon gjorde i princip som hon ville från sin högerkant och låg både bakom mål och satte dit en boll.

– Jag är bara jätteglad. Vi går ut här och vinner matchen och att få uppleva en sån atmosfär… Det var väldigt, väldigt roligt att få göra sin debut här i dag, säger 24-åringen som värvades från Wolfsburg. 

Hyllar svenskarna: ”Två väldigt bra spelare och världsstjärnor”

Och trots 9–1-segern försvarade hon de svenska stjärnorna i den mixade zonen.

– De har fått in två väldigt bra spelare och världsstjärnor i Asllani och Jakobsson men jag tror de behöver lite hjälp, säger hon till SVT Sport.

Tror du att de är redo att utmana er nästa år när de heter Real Madrid?

– Det tror jag absolut. Real Madrid startar inte bara lag för att starta lag. De gör det för att vinna. Det kommer sporra oss som klubb också. När Real Madrid investerar pengar kommer Barcelona gör allt för att fortsätta vara i förarsätet, säger högermittfältaren.

”Med tiden kommer Real Madrid vara laget att slå”

Men just den här säsongen lär Tacon inte ha något med guldstriden att göra. Det är Atletico Madrid som är regerande mästare i ligan och hotet.

– Sportsligt är Atletico rivalen just nu. Men med tiden och med El Clasico som namn kommer Real Madrid definitivt vara laget att slå, säger Graham Hansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.