Pavle Vagics AFC Eskilstuna åkte på en ny förlust i dag. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Ny förlust för AFC Eskilstuna – tappar i bottenstriden

AFC Eskilstuna har det fortsatt tungt i allsvenskan.

1–3 mot Örebro i dag gör laget allt mer förankrat i den allsvenska botten.

Det var första gången som Örebro vann mot Eskilstuna i allsvenskan.

Ett par timmar innan AFC Eskilstuna inledde dagens match borta mot Örebro tog Sirius en poäng borta mot Örebro, och ökade avståndet till lagen under nedflyttningsstrecket en aning.

AFC Eskilstuna, näst sist i allsvenskan och med två poäng upp till Falkenberg på kvalplats, lyckades inte ta chansen att minska avståndet upp till Sirius och övriga lag ovanför de jobbiga strecken.

Hörnmål

Laget var från matchminut ett rätt tungt tillbakapressat av Örebro. Örebro tog ledningen redan efter tio minuter då Martin Broberg nickade in en hörna från Nordin Gerzic.

Dryga kvarten senare utökade de till 2–0 på straff, och matchen kändes ganska avgjord.

Stolpskott av AFC

AFC reducerade dock strax innan paus, men då Johan Bertilsson, snyggt klackframspelad av Martin Broberg, drygt sex minuter in i den andra halvleken var det tack och godnatt för Eskilstuna.

Gästerna hade sedan en hel del boll, men hade svårt att skapa några chanser och var aldrig riktigt nära att hota Örebros ledning, bortsett från ett stolpskott av Anel Rashkaj i den 81:a minuten.

– Det var en rättvis seger för Örebro. Det är synd att vi får 1–3 så tidigt i andra halvlek, säger tränaren Nemanja Miljanovic till C More.

– Det kändes som att Örbeo kontrollerade matchen.

Tre skador för ÖSK

Därmed har AFC Eskilstuna, som nu förlorat fyra raka matcher, fortsatt två poäng upp till Falkenberg på kvalplats och ytterligare två till Kalmar som nu är på platsen före Falkenberg.

För Örebro kan segern ha varit dyrköpt. Inte mindre än tre spelare (Broberg, Martin Lorentzson och Michael Almebäck) tvingades byta med muskelskador.

– Det känns inte bra. Men det positiva är att det är två veckor till nästa match, säger tränaren Axel Kjäll till C More.