Lyon och Reign FC ser ut att bilda en ny stormakt inom damfotbollen Foto: TT Nyhetsbyrån

Ny supermakt inom damfotbollen – Lyon köper Rapinoes klubb

Publicerad

Ägarna av de senaste årens stora gigant i europeisk klubblagsfotboll, Lyon, ser ut att köpa den amerikanska klubben Reign FC. Den amerikanska klubben, med superstjärnan Megan Rapinoe i spetsen, har som bäst kommit tvåa i den amerikanska ligan men hoppas nå större framgångar med de nya ägarna.
– Det är den perfekt organisationen att hjälpa oss att nå våra långsiktiga mål med klubben, säger Reign-ägaren Bill Predmore.

Olympique Lyonnais dominans på den europeiska klubblagsfotbollen har varit påtaglig de senaste åren. Med hjälp av fixstjänor som Ada Hegerberg och Wendi Renard har man tagit hem sex Champions League-titlar totalt, varav de senaste fyra i rad, och tretton raka inhemska titlar.

Nu vill ägarna för Lyon, OL grupe, hitta nya marknader och verkar ha bestämt sig för nordvästra USA och Reign FC. OL Grupe med den långvarige ägaren Jean-Michel Aulas vill köpa den amerikanska klubben och hoppas att affären ska kunna ros i hamn innan slutet på januari 2020.

– Vår ambition har alltid varit att leda den bästa damfotbollsklubben i världen, säger Reignägaren Bill Predmore i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Lyon har länge varit världens bästa damklubb vilket gör de till den perfekta organisationen för att hjälpa oss med våra långsiktiga mål med klubben.

Washingtonklubben har funnits sedan 2013 och har som bäst kommit två i slutspelet i den amerikanska ligan. För Reigns stora stjäna, Megan Rapinoe, innebär det något av ett återseende. Rapinoe tillhörde Lyon mellan 2013 och 2014 och gjorde åtta mål på 28 matcher för den sydfranska klubben.

ARKIV: Hegerberg historisk – har gjort flest mål i Champions League (30 oktober 2019)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ada Hegerberg har gjort flest mål i Champions League. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer