Ny tung förlust för Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Tränarbytet kanske stärkte Linköping i förra matchen mot Göteborg men på besök i Malmö åkte svenska mästarna på en ny uddamålsförlust.

Limhamns Elina Lang Nilsson gav hemmalaget en välbehövlig trepoängare.

Senast mot Göteborg tog Linköping en viktig 1-0-seger. Det var tre poäng som tog mästarlaget från plats sju till tre i tabellen. Det var första matchen efter tränarbytet och kanske var det en direkt positiv effekt av just det.

Men det höll inte i sig för på lördagen förlorade Linköping mot Limhamn/Bunkeflo med 1-0.

Lang Nilsson enda målskytt

Linköpings landslagsmålvakt Hilda Carlén meddelade häromdagen att hon är gravid och slutar spela om en vecka. I bortamatchen mot LB07 fick Carlén sitta på bänken och Haglund ta plats mellan stolparna för första gången denna säsong i damallsvenskan. Hon fick ingen rolig start.

I 27:e minuten satte stal Elisa Lang Nilsson bollen från Linköpingsförsvaret och satte 1-0 bakom Matilda Haglund.

Limhamn fortsatte att skapa farliga lägen men resultatet stod sig till slutsignal och skånelaget tog tre viktiga poäng och skuggar nu Linköping i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.