Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när spelarna lämnar planen i spelaren ovan. Foto: Bilder från X

Ny turkisk fotbollsskandal – spelarna lämnade i protest

Uppdaterad
Publicerad

Skandalerna fortsätter att skaka turkisk fotboll.

Ikväll klev Istanbulspors spelare av planen med drygt 20 minuter kvar att spela mot Trabzonspor – i protest mot ett domslut.

Idag återupptogs spelet i turkiska ligan, efter att allt spel stoppats efter förra skandalen när Ankaragücüs ordförande Faruk Koca slog ner en domare för en dryg vecka sedan.

Idag kom kaoset åter.

Och det var var ännu en gång en klubbordförande som spelade huvudrollen. Istanbulspors ordförande Ecmel Sarıalioğlu var enligt tidningen Fanatik den som tvingade sina spelare att lämna planen som en protest mot ett domslut. Man ansåg att 2-1-målet som Trabzonspor borde ogillats.

Spelarna i båda lagen ville spela vidare och enligt tidningen så försökte Istanbulspor-spelaren Simon Deli förmå klubbpresidenten att ändra sig för att matchen skulle kunna spelas vidare.

Båda lagens spelare gick av planen och matchen avbröts i den 73:e minuten. Det är ännu oklart vad som händer med matchresultatet eller om matchen kommer spelas klart vid ett senare tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.