Den tidigare Newcastle-spelaren Christian Atsu saknas efter jordbävningen i Turkiet. Foto: Lee Smith/AP/TT

Nya beskedet: Hatayspors Christian Atsu saknas fortfarande efter jordbävningen

Uppdaterad
Publicerad

I går kom beskedet att den ghananske fotbollsspelaren Christian Atsu hittats.

Klubben Hataysports vice ordförande Mustafa Özat meddelade att den förre Chelsea-spelaren förts till sjukhus.

Men nu kommer nya besked.

– Vi vet inte var han är. Det stämmer inte att han hittats eller förts någon annanstans, säger klubbens manager Volkan Demirel.

Klockan 04.17 på måndagsmorgonen inträffade en jordbävning med magnitud på 7,8 på Richterskalan i södra Turkiet. Bara timmar tidigare hade Christian Atsu, som tidigare spelat i bland annat Chelsea och Newcastle, fått fira efter ett förlösande 1-0-mål i den 97:e minuten för sitt Hatayspor.

Därefter skrev den turkiske journalisten Yagiz Sabuncuoglu att Atsu, och sportchefen Taner Savut är två av personerna som satt fast i rasmassorna.

Gårdagens uppgifter stämde inte

Hatayspors vice ordförande Mustafa Özat bekräftade sedan under måndagskvällen att de båda saknades.

Senare under kvällen kom dock glädjande uppgifter att Atsu räddats och förts till sjukhus. Özat meddelade att Atsu hade förts till sjukhus med skador, men specificerar inte vad för skador det gäller.

Men på onsdagen kom nya uppgifter, och då meddelades det att det inte stämde att Atsu räddats.

– Vi vet inte var han är. Det stämmer inte att han hittats eller förts någon annanstans, säger klubbens manager Volkan Demirel till nyhetsbyrån Reuters, och meddelar vidare att man fortsätter att leta efter 31-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.