Darijan Bojanic gjorde två mål när Hammarby vann Foto: TT Nyhetsbyrån

Nya målvaktstavlor för Falkenberg när Hammarby vann

Hammarby hänger på i toppstriden efter 2-0-seger borta mot Falkenberg. Olyckligt nog för Falkenberg var det återigen svagt målvaktsspel som lade grund till förlusten. Varken ett eller två noll var inte på något sätt otagbara för Hampus Nilsson i Falkenbergskassen. Darijan Bojanic blev med sina två mål matchhjälte för Hammarby i 2-0-vinsten.

– Det är inte lätt att vinna när man släpper in sådana här mål, sa SVTs expert Daniel Nannskog i Sportnytt.

Hammarby kom ned till Falkenberg med en ruskig form. På de sju senaste hade Bajen sex vinster och ett kryss och den formen bättrades på efter dagens bortamatch. Som så många gånger förr den här säsongen var det målvaktstavlor som blev Falkenbergs fall. Darijan Bojanic gjorde Hammarbys båda mål och blev matchhjälte för Hammarby.

– Otroligt skönt! Vi har haft den här jävla förbannelsen över oss, att vi inte kan vinna på gräs. Detta var sista matchen för säsongen på gräs och det är skönt att släppa det nu, att vi kan vinna med 2-0, säger matchhjälten till SVT Sport.

Hammarby hänger på i toppstriden

I matchens inledande minuter så var Falkenberg nära att göra mål två gånger om efter slarvigt försvarsspel från Hammarby. Men det blev inte mycket mer lägen för hemmalaget den här måndagskvällen. Hammarby hade stort spelövertag och efter elva minuter tog man också ledningen. På pass från Alexander Kacaniklic drog Darijan Bojanic till direkt. Avslutet gick i princip mitt på Hampus Nilsson i Falkenbergmålet men på något sätt letade sig bollen in ändå.

På övertid i första halvlek ställde sig Darijan Bojanic vid bollen för frispark. Bollen som slogs in verkade vara ett inlägg men Hampus Nilsson felbedömde situationen och kunde inte få tag på bollen innan den smet in i mål.

– Det är inte lätt att vinna när man släpper in sådana här mål, de här bollarna måste du ta Hampus, sa SVTs expert Daniel Nannskog i Sportnytt.

Andra halvlek var en ren transportsträcka för Hammarby som inte släppte till några större lägen och kunde effektivt stänga matchen. 2-0 blev slutresultat och Hammarby bryter sin jobbiga trend på naturgräs, ett underlag man inte hade vunnit på i år förrän ikväll. Hammarby går upp på en tredjeplats, sex poäng bakom lokalkonkurrenterna Djurgården.

Men segern kan vara dyrköpt för Bajen. I första halvlek blev Alexander Kacaniklic tvungen att kliva av efter en befarad skada på baksida lår. Även mittbacken Richard Magyar gick ut med något som såg ut att vara en hjärnskakning.