Målvakten Cajsa Andersson får chansen i kvällens match mot Portugal. Foto: Bildbyrån

Nya spelare får chansen i mötet mot Portugal

Uppdaterad
Publicerad

I kväll, klockan 17.45, ställs Sverige mot Portugal i den andra matchen i Algarve Cup där förbundskapten Peter Gerhardsson väljer att ge en rad nya spelare chansen.

Peter Gerhardsson skiftar på tio positioner jämfört med startelvan mot Schweiz i onsdags. Där bland annat Cajsa Andersson får chansen att vakta målet i sin andra landskamp.

– Jag tror att det blir en intensivare match än mot Schweiz på så sätt att Portugal är aggressivare i sitt försvarsspel. De har väldigt mycket folk centralt i banan och är inte lika lätta att spela igenom där som mot Schweiz, säger Gerhardsson till svenskfotboll.se.

Fotbollslandslaget damer

Förbundskaptenen ändrar också uppställning till 3-4-3 i dagens match.

Sedan tidigare är det även klart att den svenska stjärnan Kosovare Asslani missar Sveriges match på grund av sjukdom. Även Anna Anvegård är utanför truppen med siktet inställt mot matchen på onsdag, samt Caroline Seger saknas.

Startelvan Sverige:

Cajsa Andersson

Amanda Ilestedt

Nilla Fischer (K)

Sandra Adolfsson

Hanna Glas

Julia Zigiotti Olme

Nathalie Björn

Jonna Andersson

Sofia Jakobsson

Stina Blackstenius

Lina Hurtig

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollslandslaget damer

Mer i ämnet