Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Nya SvFF-ordföranden Fredrik Reinfeldt om Zlatans Qatar-hyllning

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha valts in som ny ordförande i Svenska fotbollförbundet lyfte Fredrik Reinfeldt fram hur viktigt det kommer bli att jobba för att sprida fotbollförbundets värderingar. Men han vill inte kommentra det uppmärksammade uttalande som en av svensk fotbolls största stjärnor, Zlatan Ibrahimovic gjort tidigare i veckan om VM i Qatar.

– Ska inte ägna livet åt att kommentera vad Zlatan säger, säger han till SVT Sport.

Zlatan Ibrahimovic hyllning till fotbolls-VM i Qatar har blivit en enorm nyhet i fotbollsvärlden och spridits sig över hela världen. Hans uttalanden går emot den hållning som svenska fotbollförbundet har i frågan. Men nya ordföranden Reinfeldt vill inte uttala sig om Ibrahimovic åsikter.

– Om det är något jag skulle lova mig själv så är det att inte ägna livet åt att kommentera vad Zlatan säger

Tror du det kommer att vara så hela ordförande perioden att du inte kommer att kommentera det Zlatan säger?

Om han inte säger något som är lättare att kommentera. Jag försöker komma ihåg att mitt mandat är att stå upp för svensk fotboll och de beslut vi fattar inom fotbollsfamiljen. Inte vara kommentator som tycker till om vad andra säger.

Reinfeldt säger att han ska se över hur SvFF ska förhålla sig till placeringen av kommande mästerskap.

– Jag ska återkomma till hur svensk fotboll ser på placeringen av kommande mästerskap för det här är en fråga jag är helt övertygad om att vi kommer att komma tillbaka till eftersom jag vet lite om vilka länder det handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.