Göteborgs Filippa Curmark och målvakt Jennifer Falk jublar över SM-guldet. Foto: Bildbyrån

Nyckelspelarna förlänger med nyblivna mästaren

Uppdaterad
Publicerad

Nyblivna svenska mästaren Göteborg har påbörjat bygget inför nästa säsong.

Landslagsmålvakten Jennifer Falk och mittfältsmotorn Filippa Curmark förlänger nu sina kontrakt över de kommande två säsongerna.

– Det skickar signaler till övriga fotbolls-Sverige och hela Europa, säger sportchefen Lasse Svensson.

Nyblivna svenska mästare, regerande cupmästare och på tröskeln till ännu ett äventyr i Champions League.

Mitt i guldyran meddelar Göteborg att två av lagets viktigaste spelare förlänger sina kontrakt med två år till – mittfältaren Filippa Curmark, 25, och målvakten Jennifer Falk, 27.

– Vi är svenska mästare, men vi är inte nöjda där. Nu väntar Europa och sedan ännu en säsong. Jag vill se hur långt vi kan gå, hur vi kan bygga vidare på det vi startat nu, säger Curmark till lagets hemsida.

Sportchefen Lasse Svensson säger såhär om förlängningarna:

– Jennifer och Filippa har varit två av de mest framstående spelarna under det här fantastiska året. Att de nu väljer att stanna kvar är oerhört glädjande. Det skickar signaler till övriga fotbolls-Sverige och hela Europa att Göteborg FC är en fin förening, en klubb där man utvecklas och når framgång.

KLIPP: Göteborg FC firar klubbens första SM-guld (7 november 2020)

ARKIV: Se den otroliga dubbelräddningen av Jennifer Falk (6 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.