SVT Sports expert om Göteborgs chanser i Europa Foto: TT/Bildbyrån

Frida Östberg om Göteborgs chanser i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg har säkrat SM-guldet.

Nu väntar Champions League-spel med start i december.

– Det kommer att bli avgörande vilken trupp de har, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

I början av december är det dags för Champions League-spel för Rosengård och Göteborg. SVT Sports expert Frida Östberg tror SM-guldet kommer gynna Göteborg.

– De kommer ha medvind efter att man nu vunnit guldet, de kommer in i turneringen med en go känsla i truppen, säger hon.

En annan viktig del blir spelet som de visat upp under säsongen.

– De är konsekventa i sitt presspel och har ett rakt och enkelt spel. De är tydliga och håller sig till sin spelidé, vilket gör att det är lätt att veta som spelare vad som förväntas av en.

”Finns en problematik”

Dock så höjer Östberg ett varningens finger gällande spelartruppen.

Sedan tidigare är det klart att Natalia Kuikka lämnar laget för spel i USA. Det har florerat flyktrykten runt både lagkapten Emma Berglund och Rebecka Blomqvist. Vilde Böe Risas kontrakt går ut efter säsongen.

– Jag tror att Göteborg har goda chanser i första omgången, men man tappar duktiga spelare där Kuikka kanske är det tyngsta tappet som varit en tongivande spelare. Det kommer bli avgörande vilken trupp man har och jag tror inte man har samma trupp till sitt förfogande när CL startar, säger hon och fortsätter:

– Det finns en problematik att de inte löst spelartruppen. Det är ingen överraskning att de ska spela Champions League och jag hoppas man lär sig till framtiden att man måste ta bort den här typen av moment som kan ta energi från gruppen.

FRÅN I GÅR: Göteborgs mål i guldmatchen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.