• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: Bildbyrån

Östberg om Linköpings kollaps: ”Är alldeles för enkelt”

Uppdaterad
Publicerad

Linköping skulle stoppa Göteborgs guldfirande – men förlorade med 0–7.

SVT Sports expert Frida Östberg tror tränarkarusellen har påverkat.

– Vad är det för tajming man har?, säger hon.

Linköping skulle se till att Göteborg inte fick fira SM-guld på deras hemmaplan. Men det blev en tung dag för laget.

– Jag tycker man ser på siffrorna att det är alldeles för enkelt. För mig är det tydligt att de inte får ihop helheten, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

Linköping hade svårt att ta sig ur Göteborg höga press och skapa ett anfallsspel, samtidigt som Göteborgs anfallare bjöds på stora ytor.

– Linköping försöker sätta en aggressiv press, men har alldeles för långt mellan lagdelarna och bjuder på stora ytor. Det är ett lag med mycket kompetens och de måste kunna stäng matchen och inte bjuda på så många mål.

”Uppenbart att det påverkat”

I torsdags kom beskedet att laget gjort klart med Andrée Jeglertz som ny huvudtränare till nästa säsong. Nuvarande tränare Olof Unogård sa då till SVT Sport att både han och laget var besvikna på beskedet.

– Konstig tajming att meddela tränarbyte med tanke på vad som stod på spel. Det är uppenbart att det har påverkat. Det här är något man ska sköta inom gruppen och inte diskutera utåt, säger Östberg och fortsätter:

– Samtidigt tänker jag ”wow vilken tränare de får in”. Det är en extremt bra värvning som jag inte räknat med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.