Foto: Bildbyrån

Nyckelspelaren opererad – berättar om bisarra skadan: ”Kastades mellan hopp och förtvivlan”

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgs kugge Wilhelm Loeper, 23, fick en fraktur i foten och tvingades till operation.

Nu berättar spelaren om skadan – som han drog på sig efter att ha sparkat till en stolpe.

– Det är såklart tråkigt att det blir ”setback” och ett hack i maskineriet, säger han.

Helsingborgs Wilhelm Loeper var med sina tre mål och tolv framspelningar i fjol en nyckelspelare i avancemanget till allsvenskan i fjol.

Men under lagets träningsläger i Marbella inför säsongen skadade han sig – på udda vis.

– Under en träning i mitten av lägret så sparkade jag till en stolpe i samband med en avslutsövning och kände direkt att det gjorde ont, och kunde inte stödja på foten. Det visade sig efter röntgenbilderna att det var en fraktur, säger Loeper vid en pressträff under måndagen.

”Kastades mellan hopp och förtvivlan...”

Anledningen till sparken? En kombination mellan frustration och att stolpen var i vägen.

– Det var inte så att jag stod och matade stolpen med flera sparkar.

Under försäsongen drogs Loeper med smärtor redan före händelsen. Han hade en stressfraktur i foten som han inte visste om, och den förvärrades av sparken. Prognosen är att han blir borta fram till återstarten av allsvenskan i juni.

– Man kastades väl lite mellan hopp och förtvivlan där ett tag. Det var svårt att direkt avgöra vad som hade hänt, så de första dagarna trodde man kanske att man skulle vara borta några dagar, sedan kanske man trodde att jag skulle vara borta några veckor.

Han opererades i förra veckan.

– Den har gått så pass bra att jag slapp gips.

”Såklart tråkigt”

23-åringen känner sig mentalt redo att gå in i rehabiliteringsprocessen.

– Det är såklart tråkigt att det blir ”setback” och ett hack i maskineriet. När man känner att man är i ett ”flow” så går mycket per automatik. Jag hade väl känt att det hade varit kul att få komma in i den allsvenska miljön och fortsätta ”flowet”. Nu gäller det att inte älta och bara kolla framåt och vara redo när man får chansen. Förhoppningsvis kommer jag att kunna spela 20 matcher det här året och på så många matcher hinner man ändå uträtta mycket.

På lördag väntar den allsvenska premiären. Loeper, som är hemma i Stockholm för att ”landa” och få hjälp i vardagen efter operationen, ska vara på plats.

– Det ska bli spännande. Ett väldigt bra genrep från vår sida. Många bra och fina offensiva intentioner och det såg väldigt spännande ut. Bajen (motståndaren) har också fått ihop någonting ganska bra med sin nya tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.