BK Häcken gästade Zalgiris Vilnius i Europa League-kvalet.

Då slog nyförvärvet Srdjan Hrstic till med två mål och en assist.

Hisingslaget har nu med sig 3–1 till returen på hemmaplan.

Ett revanschsuget BK Häcken, efter det snöpliga uttåget i Champions League-kvalet mot färöiska KI Klaksvik, gästade litauiska Zalgiris Vilnius på torsdagskvällen i Europa League-kvalets tredje omgång.

Den första halvleken inleddes trevande men strax innan pausvilan slog nyförvärvet Srdjan Hrstic, som presenterades så sent som i lördags, till. 20-åringen reagerade snabbast på en retur och tryckte in ledningsmålet.

Andra halvlek hann knappt komma igång innan han var på rätt plats igen. Den här gången VAR-granskades fullträffen men godkändes till slut.

Utökade efter ett mönsteranfall

Med 20 minuter kvar visade han även prov på sin spelförståelse. Efter ett fint Häcken-anfall klackade Hrstic bollen bakåt till Mikkel Rygaard som tryckte av en vänsterkanon i krysset.

Zalgiris hann reducera med fem minuter kvar men kom inte närmare än så. 3–1 i Häckens favör inför torsdagens returmöte på hemmaplan och en smakstart för det nya anfallsvapnet.