• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

GIF Sundsvall – IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån

Nyförväven briljerade för Blåvitt – hakar på toppstriden

Uppdaterad
Publicerad

De två göteborgarna Tobias Sana och Hosam Aiesh värvades in för tre veckor sedan.

Mot Sundsvall visade de varför. Sana via två assist – det ena till just Aiesh som var den som tryckte in slutresultatet 2-0.

Göteborgs mäktiga svit fortsätter. När laget besegrade Sundsvall med 2-0, lagets elfte raka match utan förlust visade de två nyförvärven Hosam Aiesh och Tobias Sana klass.

Efter en pigg inledning kom 1-0 strax innan halvtid. Blåvitt ställde om snabbt, Nzuzu Toko spelade snett inåt bakåt, Tobias Sana spelade snett framåt – sedan avslutade Giorgi Kharaishvili till 1-0 – bollen löpte som en triangel.

2-0 kom fem minuter in i andra halvlek. Återigen var Tobias Sana i ljuset. En löpande Sana spelade höger ut till Hosam Aiesh, sin nyförvärvskompis, som kunde trycka in slutresultatet 2-0 trots dålig vinkel.

”Viktigaste var att vi vann”

– Alltid skönt med poäng, det är jag är här för, men det viktigaste var att vi vann, säger Tobias Sana till C More.

– Sundsvall ett är bra spelande lag, vi visste att det skulle bli svårt. Men vi gör det bra, vi har kontroll på det.

Sundvall skapade ett hårt tryck mot slutet men kunde inte utnyttja sina lägen. Det var Sundsvalls 16:e raka match utan vinst. I morgon kommer de att presentera en ny tränare – det ryktas bli USA:s guldtränaren Tony Gustavsson.

– Vi har många lägen men lyckas inte göra mål. Nu gäller det bara att träna och analysera, det finns inget annat, säger Sundsvalls tränare Andreas Pettersson till C More.

Allsvenskan

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

0 - 2

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

NP3 Arena, Sundsvall
Publik: 3580
Domare: Antti Kanerva

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.