Foto: TT Nyhetsbyrån

Nytt utfall mot Trump: ”Låter inte en mobbare attackera”

Uppdaterad
Publicerad

Ali Krieger tar stjärnan Megan Rapinoes sida, mot den amerikanska presidenten Donald Trump. I en intervju med CNN förklarar försvararen Krieger sin irritation mot presidenten.

–Jag respekterar inte en människa som inte vill vara värd respekt.

– Jag kan inte låta en mobbare attackera min vän. Det var viktigt för mig att säga det här, berättar Ali Krieger i en studiointervju med CNN.

Det var för en vecka sedan som Ali Krieger tog Megan Rapinoe i försvar i en fåordig, men långtgående twitter-fejd mellan Rapinoe och USA:s president.

– Efter att jag twittrade mitt stöd (till Rapinoe) har jag inte fokuserat på Trump alls. Det var en viktig sak att säga, och när det var gjort stängde jag av och började fokusera på vårt jobb – vi är här för att vinna turneringen, utvecklar nu den 34-årige försvararen Krieger.

– Vinner vi så blir det absolut inte ett Vita Huset-besök, säger Krieger, som gjort tre VM-turneringar för USA, i TV-intervjun med CNN.

Krieger har också sagt att hon gärna får en inbjudan om att fira ett eventuellt mästerskap, men då från andra amerikanska makthavare än Donald Trump.

Interjvun gjordes på den amerikanska nationaldagen, 4 juli.

Rapinoe har tidigare sagt att hon inte kommer delta i det sedvanliga Vita Huset-besöket som amerikanska mästerskapsvinnare gör. Då svarade Trump att Rapinoe ska fokusera på att vinna på VM innan hon börjar snacka. USA är nu i final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.