Stina Blackstenius. Foto: Bildbyrån

Oenighet mellan klubbarna efter Blackstenius-övergången

Uppdaterad
Publicerad

Efter att skiljenämnden beslutat att Göteborg vann dragkampen om Stina Blackstenius finns det en nöjd klubb, och en mindre nöjd klubb. Linköping hävdar nämligen att klubben inte haft direkt kontakt med Göteborg förrän i januari – tre månader efter Göteborg uppger att affären var klar.
– Är det okej att komma tre-fyra månader efteråt och säga att vi ingick ett avtal? Det blir väldigt konstiga konsekvenser tycker jag, säger Linköpings ordförande Paul Lindvall till SVT Sport.

Nästan ett halvår tog det, sedan blev övergången från Linköping till Göteborg klar för Stina Blackstenius. Men det är långt ifrån nöjda miner i Linköping efter övergången, som ville behålla landslagsstjärnan.

– Det var en situation där vi hade ett besvärligt ekonomiskt läge. Men när vi fick klarhet i det ändrade vi att vi inte ville sälja Blackstenius. Det är en fantastisk spelare som vi gärna vill ha kvar. Och med det tyckte vi att vi lagt det bakom oss, säger Paul Lindvall.

Göteborg fick rätt

De båda klubbarna förhandlade redan i november om en övergång. Men efter att Linköping ändrat sig och velat behålla Blackstenius blev det en situation där Göteborg tog saken till Svenska fotbollförbundets skiljenämnd då de menade att processen hade gått såpass långt att stjärnan borde spela i Göteborg. Och det var något de fick rätt i.

– Så som det har blivit nu har det ändå accepterats att förhandlingarna och allting var klart i november som Göteborg fattat det, säger Göteborgs tränare Mats Gren till SVT Sport.

Ingen kontakt innan januari mellan klubbarna

Men från Linköping är det inte samma syn på situationen. Klubben hävdar att de endast haft kontakt med Blackstenius agent under hösten, och att första kontakten med Göteborg var i januari. Och då svarade Linköping tydligt att klubben inte var intresserat av en försäljning. Att Göteborg trots det fick rätt av skiljenämnden gör att Paul Lindvall ställer sig frågande till vad som är okej, och hur det kan påverka framtida övergångar.

– Är det okej att komma tre-fyra månader efter och säga att vi ingick ett avtal? Det blir väldigt konstiga konsekvenser tycker jag. Vi tackar Stina och önskar henne lycka till. Vi har inga som helst hard feelings mot henne, vi kommer sakna henne i vårt lag i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer