Officiellt: Blackstenius klar för Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart.

Stina Blackstenius, 25, har skrivit på för Super League-laget Arsenal.

– Det känns fantastiskt att vara här, säger hon till klubbens hemsida.

Kontraktet med BK Häcken gick ut efter säsongen och sedan dess har det spekulerats kring framtiden för Stina Blackstenius. I går meddelade stjärnan att hon inte blir kvar i klubben från Hisingen.

Och under fredagskvällen gick engelska storklubben Arsenal ut med beskedet om att Blackstenius är klar för klubben.

– Det känns fantastiskt att vara här. Jag är så glad över att komma till en så stor klubb som Arsenal, säger hon till klubbens hemsida.

Blackstenius kommer att bära nummer 25 i sin nya klubb.

”Talang i världsklass”

I Arsenal får hon också svensk tränare i form av Jonas Eidevall.

– Vi är glada över att ha värvat Stina. Hon är en talang i världsklass som kommer att tillföra ännu mer kvalitet till laget, säger han om övergången och fortsätter:

– Hennes spel passar bra in i vårt sätt att spela i Arsenal och jag är säker på att hon kommer ta sitt spel till en ännu högre nivå här med oss.

Den svenska landslagsstjärnan har imponerat i damallsvenskan under säsongen. Totalt noterades hon för 17 mål och åtta assist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.