Todd Boehly och Clearlake Capital tar över som ägare för Chelsea. Foto: Bildbyrån

Officiellt: Abramovitjs försäljning av Chelsea klar

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsklubben Chelsea har fått nya ägare.

Klubben meddelar att ett konsortium lett av Todd Boehly och Clearlake Capital tar över som ägare efter den ryske oligarken Roman Abramovitj.

Affären kostar de nya ägarna runt 52 miljarder kronor, skriver BBC.

Efter Rysslands invasion av Ukraina utsattes Chelseas tidigare ägare Roman Abramovitj för sanktioner på grund av sina kopplingar till den ryske presidenten Vladimir Putin.

Abramovitj har sedan dess varit i processen att sälja klubben, som tillfälligt spelat under speciell licens för att kunna bedriva verksamhet.

Nu står det klart att ett konsortium lett av Todd Boehly (delägaren till basebollklubben LA Dodgers) och Clearlake Capital Group tar över ägarskapet.

”Vår vision som ägare är tydlig: Vi vill göra fansen stolta. Tillsammans med vårt engagemang för att utveckla ungdomsverksamheten och ta fram de bästa talangerna är vår handlingsplan att investera i klubben på lång sikt och bygga vidare på Chelseas framgångsrika historia”, säger de nya ägarna i ett pressmeddelande publicerat av den engelska klubben.

Det här innebär att klubben nu går skiljda vägar med Roman Abramovitj som varit klubbens ägare sedan 2003.

KLIPP: Chelsea vann FA-cupen (15 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.