Chelsea vann damernas FA-cup. Foto: Neil Hall/EPA/TT

Chelsea vann FA-cupen – tog dubbel för tredje året i rad

För en vecka sedan vann Chelsea Women's Super League.

I dag vann de FA-cupen, efter förlängning.

Därmed har laget för tredje året i rad vunnit minst två titlar.

De tog segern inför 49 094 åskådare – nytt rekord för damernas FA-cup.

Svensklaget Chelsea blev förra veckans mästare i Women's Super League, efter stor dramatik. Laget vände 1-2 mot Manchester United i andra halvlek till seger med 4-2 och tog därmed hem lagets tredje raka ligatitel.

I dag var det dags för att spela om en ny titel, vid FA-cupfinalen på Wembley, mot Manchester City i en match som lockade 49 094 åskådare – nytt rekord för turneringen.

Kerr nickade in ett mål

Och även nu fick Chelsea (med Magdalena Eriksson från start) fira en seger, efter en spännande match.

Chelsea, som förde spelet under större delen av den första halvleken och även inledde den andra halvleken bäst, såg länge ut att gå mot en 2–1-seger efter ett nickmål av Sam Kerr och ett 2–1-mål av Erin Cuthbert som satt bollen via ribban.

Andersson spelade förlängningen

Men med bara en minut kvar av ordinarie speltid tog inhopparen Hayley Raso emot en långboll, höll undan Magdalena Eriksson och satte kvitteringen i mål.

Inför förlängningen byttes Jonna Andersson in, och fick göra en sista insats i Chelsea-tröjan innan hon nu ska lämna för Hammarby.

Kennedy syndabock

Och efter bara nio minuter på planen fick hon fira 3–2. Hennes lagkamrat i backlinjen, Millie Bright, slog en långboll längs högerkanten, som Citys Alanna Kennedy missade helt när hon skulle slå undan. Det gav Chelsea ett två mot en-läge. Sam Kerr gick på avslut själv, och hennes skott styrdes via City-försvararen Alex Greenwood in i mål.

Större delen av den andra förlängningskvarten försökte City pressa på för en kvittering, men det lyckades de inte med. Därmed kan Chelsea för andra året i rad fira en FA-cuptitel. Även 2020 vann Chelsea flera titlar, men då handlade det om ligan och ligacupen.

De två sista svenskorna i de båda finallagen, Chelseas Zecira Musovic och Manchester Citys Filippa Angeldahl, fick spendera hela matchen på bänken.